Aanbod

Stippen achtergrond foto
fysiotherapie heup bekken

Manuele therapie

Orthopedisch manuele therapie is een behandelvorm die zich kenmerkt door gespecialiseerd onderzoek en behandeling van de gewrichten van het lichaam. Het  is met name geschikt voor het behandelen van klachten die naast pijn, samengaan met het slechter kunnen bewegen van één of meerder gewrichten.

De doelstelling hiervan is directe verbetering in de mobiliteit van een gewricht en snelle afname van pijnklachten.

Lees meer over Manuele therapie
Maak een afspraak

Sportfysiotherapie

Een sportfysiotherapeut heeft zich middels een driejarige masteropleiding gespecialiseerd in preventie, diagnostiek en behandeling van mensen met sport gerelateerde klachten. Binnen OFB hebben we jarenlange ervaring in de behandeling van sporters op ieder niveau binnen verschillende sporten (cricket, voetbal, hockey en BMX). Naast onze trainingsfaciliteiten binnen de praktijk biedt onze unieke locatie in het bos prachtige mogelijkheden om buiten te werken aan herstel.

Iedere sport kent zijn specifieke klachten en blessures. Daarbij is ieder mens uniek in bouw en belastbaarheid. In relatie tot herstel/revalidatie vraagt dit om een plan van aanpak dat ‘’op maat’’ is gemaakt.

Lees meer over Sportfysiotherapie
Maak een afspraak
Stippen achtergrond foto
Beukenrode Praktijk
Stippen achtergrond foto
echografie doorn

Echografie

Echografie is een vorm van beeldvormend onderzoek. We gebruiken deze vorm van beeldvorming zowel voor diagnostiek als voor het objectiveren van het herstel op weefselniveau.

Het stelt de behandelaar in staat om een indruk te krijgen van eventuele schade aan de weke delen (vooral spieren, pezen en andere bindweefselstructuren). Zo kan een echo bijdragen aan het vormen van een prognose en evaluatie van herstel op weefselniveau.

Lees meer over Echografie
Maak een afspraak

Dry Needling

De behandeling richt zich met name op die klachten waarbij spieren (vaak al langdurig) gespannen zijn en pijnklachten geven. Voorbeelden zijn hoofdpijn, lage rugklachten, tennis– of golfers elleboog, e.d.

Door het gericht prikken met een naaldje in een triggerpoint worden de spierverhardingen gereduceerd. Doel is het opwekken van een zogenaamde ‘local twitch respons’ waarna deze spier zich meer ontspant en zich vervolgens beter op lengte laat brengen.

Lees meer over Dry Needling
Maak een afspraak
Stippen achtergrond foto
Dry Needling
Stippen achtergrond foto
epte

Epte

Echogeleide Percutane Electrolyse Therapie is een minimaal invasieve, innovatieve techniek en kan worden ingezet voor de behandeling van chronische peesklachten.

Onder geleide van echografie wordt op de plaats van de ontsteking een dunne naald ingebracht. Deze naald zal stroom geleiden precies in het aangedane gebied.

Lees meer over Epte
Maak een afspraak

Veel voorkomende klachten

Knieblessures

Knieklachten zijn, na nek- en rugklachten, de meest voorkomende klachten van het bewegingsapparaat in de huisartsenpraktijk. De incidentie van (traumatische en niet-traumatische) knieklachten is 33,5 per 1000 personen per jaar en de prevalentie 32,2 per 1000 personen per jaar (Huisarts & Wetenschap 2016). Kniepijn die geleidelijk ontstaat wordt vaak gezien bij sporten als hardlopen, racefietsen en/of mountainbiken. De meer acute knieklachten zien we eerder ontstaan bij spelsporten zoals voetbal, volleybal, korfbal en hockey.

Armklachten

Schouder en/of elleboogklachten kunnen traumatisch of geleidelijk ontstaan. Voor de elleboog is het zo dat de meeste klachten die door een fysiotherapeut of huisarts worden gezien geleidelijk zijn ontstaan; denk hierbij aan de tennis- en de golferselleboog.

Hoofdpijn

Hoofdpijn komt vaak voor. De impact die hoofdpijn kan hebben op ADL en kwaliteit van leven is groot. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn. De hoofdpijn die we binnen OFB behandelen zijn: Spierspanningshoofdpijn (TTH) en (cervicogene) hoofdpijn.

Maak direct een afspraak

Maak een afspraak