Medische Fitness

Wat is medische fitness?

Binnen OFB bieden we je de kans om met een gepersonaliseerd trainingsprogramma te werken aan je belastbaarheid. Het acht-weekse programma is bedoeld voor diegenen die bekend zijn met terugkerende klachten in het houdings- en bewegingsapparaat. Meestal gaat het om nek/schouder en/of lage rugklachten maar ook voor mensen met artrose blijkt oefentherapie een effectieve manier ter behoud van een optimale functie en reductie van pijnklachten. Daarnaast zien we mensen die terug komen van een blessure maar het vertrouwen in volledige sporthervatting nog missen. 

De inhoud van het programma wordt bepaald op basis van de doelstelling van de client. 

Het programma is toegankelijk voor iedereen die belastbaar genoeg is om te starten met oefentherapie. Daar waar dit (nog) niet het geval is kunnen we mogelijk middels fysio-manueel therapeutische behandeling werken aan de voorwaarden om te starten met het programma (mits er een indicatie voor trainen is).

Na het volgen van ons acht-weekse programma heeft men voldoende “bagage’’ om eventuele training in een reguliere sportsetting voort te zetten. Of en waar dit gebeurt staat iedereen uiteraard vrij. Ons acht-weekse programma mag u zien als een ‘’station’’ tussen behandeling bij de fysio-manueel therapeut (voorwaardenscheppend) en training in sportschool of andere sportsetting. 

Stippen achtergrond foto
Beukenrode Praktijk
Stippen achtergrond foto
stoelen praktijk beukenrode
Inhoud programma en vergoeding

In het acht-weekse programma zijn minimaal 4 individuele contactmomenten. Het eerste contactmoment bestaat uit een intake, eventueel lichamelijke screening en invulling van het trainingsschema. Evaluatie en aanpassing van het programma zal plaatsvinden op 2, 5 en 8 weken vanaf aanvang.

Kom langs in onze praktijk

Maak een afspraak