Knie

Knieklachten

Knieklachten komen relatief veel voor onder sporters van elk niveau. De klachten kunnen geleidelijk – door overbelasting – of acuut ontstaan. Kniepijn die geleidelijk ontstaat wordt vaak gezien bij sporten als hardlopen, racefietsen en/of mountainbiken. De meer acute knieklachten ontstaan eerder bij spelsporten als voetbal, volleybal, korfbal en hockey.

Onderzoek en behandeling van knieklachten is een specifiek aandachtsgebied binnen OFB. We hebben veel ervaring opgedaan binnen zowel de pre- als de postoperatieve zorg. Ook voor reeds lang bestaande knieklachten of voor een second opinion ben je welkom bij ons.

Stippen achtergrond foto
fysiotherapie aan knie

knieklachten en behandeling

Vaak zijn er meerdere factoren verantwoordelijk voor het ontstaan van kniepijn. In geval van klachten die geleidelijk ontstaan is het van groot belang te achterhalen welke van deze factoren een rol hebben gespeeld in het ontstaan van de klacht.

Naast onderzoek, en zo nodig behandeling, van de gehele keten (rug, heup, knie en enkel), is het adviseren en bijsturen in de trainingsopbouw van groot belang.

Stippen achtergrond foto
stoelen praktijk beukenrode

Acuut ontstane knieklachten en behandeling

Indien er sprake is van acuut knieletsel kan het zijn dat er structuren in de knie beschadigen. Denk hierbij aan de meniscus, het kraakbeen en/of bandletsel (kruisbanden of binnenbanden). Het is niet zo dat men bij dergelijk letsel gelijk naar een orthopedisch chirurg moet. Wel is het belangrijk om goed af te stemmen wanneer hier wel een indicatie voor is. In overleg met de huisarts kan dan besloten worden iemand naar de orthopeed te verwijzen.

 Knieklachten?

Maak een afspraak