Taco Hanstede

Over Taco

Sinds 2004 ben ik werkzaam als fysiotherapeut in de eerste lijn. Naast mijn werkzaamheden in de eerstelijnspraktijk heb ik ruime ervaring opgedaan binnen de (top)sport-fysiotherapeutische begeleiding bij de KNVB (JO15, V.V. Spakenburg en Sparta Nijkerk) en ben ik als loop- en krachttrainer verbonden geweest aan verschillende hockey overgangsklasse-teams. Tot op heden ben ik verbonden aan de Nationale BMX-selectie.

Stippen achtergrond foto
Taco Buitenfoto

Specialisaties

  • Orthopedische manuele therapie
  • Sportfysiotherapie
  • Dry Needling
  • Echografie
  • Extended scope*

*Extended Scope therapeuten hebben zich geschoold in taken/competenties die binnen het medisch domein passen. Denk hierbij aan; het aanvragen van aanvullende medische beeldvormende diagnostiek en laboratoriumdiagnostiek’ en ‘het verwijzen naar de tweede lijn zorg’.

De rol van de Extended Scope therapeut is relatief nieuw en (nog) niet ingebed in het Nederlandse zorglandschap. Een mogelijk positieve uitkomst van de pilot studie naar de kosten effectiviteit van de Extended Scope therapeut, kan hier verandering in brengen.

Sub-specialismen

  • Behandeling hoofdpijnklachten
  • Diagnostiek en behandeling van knieklachten
  • Diagnostiek en behandeling van elleboogklachten
Stippen achtergrond foto
Taco met been van patient

Persoonlijk

Vijf jaar geleden ben ik met mijn gezin in Doorn komen wonen. Naast tennis, kitesurfen en snowboarden heb ik mijn sport-repertoire mogen uitbreiden op de MTB en racefiets. Ik geniet van de fantastische omgeving en de gezelligheid die Doorn te bieden heeft.

Als behandelaar sta ik voor een transparante werkwijze, waarbij ik samen met de patiënt heldere en haalbare doelen formuleer. Alleen met een duidelijk onderbouwd plan ga ik aan de slag. Ik behandel niet langer dan nodig en buig me graag over de meer complexe zaken. Alle opleidingen, bij- en nascholing die ik de laatste tien jaar heb gevolgd, hebben betrekking op sport- en orthopedische klachten. Het integreren van de inzichten die ik daarin heb opgedaan, bieden mij een brede basis die ik tijdens het onderzoek en de behandeling toepas.

Kom langs in onze praktijk

Maak een afspraak